BuchenSie Ihren Urlaub
Campingplatz Ardèche » Canyoning in de Ardèche: 4 mooie canyons

Canyoning in de Ardèche: 4 mooie canyons

Tijdens je verblijf bij Camping Le Plan d’Eau is het aan te raden om dagactiviteiten te ondernemen. Wat dacht je van canyoning in de mooiste canyons van de Ardèche? Door de wilde landschappen en de ongerepte natuur is het een prachtig gebid voor authentieke avonturen. Er zijn 40 canyons aanwezig in de Ardèche die het bezoeken waard zijn. In dit artikel lichten we er vier voor je uit.

De canyon van Besorgues: ideaal voor het hele gezin

Zo vind je in het hart van Regionaal Natuurpark van de Monts d’Ardèche de canyon van Besorgues. Deze open en speelse baan is de ideale bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een canyoning-avontuur voor jong en oud. Er zijn gemakkelijke routes te doen die zowel gevarieerd als avontuurlijk zijn. De Basse Besorgues is maximaal 4 meter hoog en geschikt vanaf 5 jaar. De Haute Besorgues is maximaal 11 meter hoog en toegankelijk vanaf 7 jaar. Wat ook prettig is om te weten, is dat deze routes relatief kort zijn wat ideaal is voor gezinnen.

De canyon van Borne: waterparcours voor beginners

Het Tanargue-massief in de bergen van de Ardèche is de plek van de Borne-kloof, waar je eveneens aan canyoning kunt doen. Deze route is toegankelijk vanaf 10 jaar en is perfect voor beginners. Onderweg kom je langs enkele abseils, moet je een paar keer springen en is er ruimte om te klimmen en te klauteren. Het hoogtepunt van de afdaling is zonder twijfel de sprong van 15 meter in smaragdgroen water. Je vindt de canyon van Borne op ongeveer 45 minuten afstand ten oosten van Aubenas.

De kloof van Chassezac: een uitdaging voor avonturiers

In de Lozère vind je de Chassezac-kloof, een opmerkelijke kloof in het hart van de Cevennen. Deze kloof wordt ook wel Den van de Duivel en Parel van de Cevennen genoemd. Dat is niet voor niets het geval, want op deze plek canyonen is alleen bedoeld voor avonturiers vanaf 14 jaar én met een uitstekende fysieke conditie. Je brengt ongeveer 6 uur door in de kloof waar je gaat abseilen, wandelen, zwemmen en glijden. Dat wordt een ervaring om nooit meer te vergeten!

De Azero-kloof: aquawandeling voor de allerkleinsten

Ben je met jonge kinderen (vanaf 5 jaar) op vakantie? Dan is de Azero-kloof een goed idee. Hier vind je een gemakkelijk en leuk parcours met natuurlijke glijbanen en de mogelijkheid voor kleine sprongetjes in het water. Jullie zullen je hier zonder twijfel 1,5 uur vermaken waar je zoveel mogelijk kunt zwemmen, springen en glijden. De kloof is al op 10 minuten afstand vanaf de parkeerplaats bereikbaar, wat perfect is voor de kleine beentjes. Voor de ouders en voor de stoere kids is er een sprong van 7 zeven meter aanwezig, evenals een glijbaan met de bijnaam Walibi.

Op welke plek maken jullie kennis met canyoning in de Ardèche? We helpen je graag verder bij het vinden van de perfecte spot voor jullie canyon-avontuur.

Mis à jour le
Télécharger l'application Flower
Version Android Version IOS

©2024 Campingplatz le Plan d'eau von Geek Tonic - Rechtliche Hinweise - Datenschutzerklärung