Welkom in Ardeche

Camping Le Plan d’Eau ligt in een natuurlijke omgeving aan de oever van de rivier de Ardèche.
De rivier is hier nog smal waardoor er geen kanoverkeer  (mogelijk) is en juist naar hartelust gezwommen  kan worden. Een rustig stukje natuur in het noorden van de regio Ardèche.

Op de camping zijn de staanplaatsen schaduwrijk en kan er gekozen worden uit kampeerplekken met normale afmetingen (ca. 100 m2) of extra grote afmetingen (XL, 130 m2).
Een twintigtal chalets completeert het accommodatie-aanbod.
De voorzieningen bestaan uit een verwarmd zwembad (min. 40 cm diep),
 
2 tafeltennistafels, poolbiljart, jeu-de-boules baan en een sportterrein.
In het hoogseizoen worden voor groot en klein diverse teamactiviteiten georganiseerd door de aanwezige animatie. In de ochtend is er een programma voor de hele kleintjes.
 
Op het terras en bij de bar is het heerlijk toeven met een drankje,  ’s avonds kunt u simpel maar lekker buiten dineren. 
Wifi wordt u op het terras zonder kosten aangeboden; aan een groter bereik zijn extra kosten verbonden. Voor de vergeten noodzakelijke boodschappen kunt u terecht in het winkeltje bij de receptie.

In de directe omgeving zijn er talloze mogelijkheden voor activiteiten:
 
kanoën, canyoning,  climbing, adventure-park in de bomen, speleologie in de talrijke grotten van de omgeving, fietsen en wandelen. 
Er zijn talloze fiets- en wandelroutes. Vergeet u niet goed schoeisel mee te nemen.
De medewerker van de receptie is op de hoogte van talrijke mogelijkheden en kan u helpen bij het maken van reserveringen.

Voor diegene die er wat rustiger op uit willen: op het gebied van natuur en cultuur is er volop te genieten. Denkt u aan het kloofdal van de rivier de Ardèche, het regionale natuurpark in de bergen, de waterval Ray-Pic, de schilderachtige dorpjes zoals o.a. Balazuc, Rochecolombe enz,
 
de grotten,
kleinschalige musea en niet te vergeten de nabij gelegen kuuroorden Vals les Bains en Neyrac bekend vanwege de thermen en zuiver mineraalwater.
Mocht het eens wat minder weer zijn of wilt u een onderbreking in het campingleven? Dan liggen op een uur rijden de steden Valence en Montelimar. Een bezoekje waard en zowel op de heen- als terugreis kunt u genieten van prachtige uitzichten.

 Graag tot ziens  in de zonnige Ardèche en dan met name op de camping le Plan d’Eau:

Een camping waar kamperen nog kamperen is