De natuur & geschiedenis

De natuur

De streek Ardèche is rijk aan een zeer afwisselende natuur, u hoeft maar een stukje te rijden of het landschap verandert al. Bergen, heuvels, laag- en hoogvlaktes wisselen elkaar af en het water is alom aanwezig : de canyon van de rivier Ardèche met zijn beroemde natuurlijk brug, het dal van de Ibie, de waterval van Ray-Pic, het kratermeer van Issarles, de bron van de Loire, de prachtige grot Aven d’Orgnac, balmes van Montbrun, hoogvlakte Coiron. Maar ook zijn er afwisselende bossen en bergen, droge zonovergoten vlakten of schaduwrijke kloven, heuvels met kastanjebossen en ook zonrijke dalen en heuvels, een gevarieerde natuur, vaak nog ongerept is wat u kunt verwachten. Bezoek ook het regionale natuurpark Mont d’Ardèche met zijn kastanjebossen, waar de camping Plan d’eau een prima uitgangspunt voor is.

Erfgoed en geschiedenis

De ontdekking in 1994 van de prehistorische schilderingen in de grot Chauvet is een belangrijk moment geweest, u kunt de replica van de grot bezoeken in Vallon Pont d’Arc. Kastelen, kerken en oude karaktervolle dorpen zijn overal te vinden : Mirabel met zijn toren, het kasteel van Aubenas, dorpjes zoals Rochecolombe, Balazuc, het romeinse amphitheater van Alba la Romaine, en nog veel meer, keuze genoeg in de nabije omgeving van de camping !

Kleinschalige musea zijn overal te vinden; over bijvoorbeeld de zijde industrie die vroeger erg belangrijk was in de Ardèche en waar nog overal sporen van te vinden zijn. De grote stenen fabrieken langs het water zijn oude zijdemolens.